Agora van Athene

De Agora van Athene (ook de Ancient Agora genoemd) was een belangrijk stadsplein in het oude Griekenland, gelegen in de stad Athene. Het was niet alleen het centrum van het sociale leven, maar ook het politieke en economische hart van de stad. Athene kent meerdere ‘Agora’s’ waarvan de Agora van Athene het best bewaard is gebleven. Deze Agora wordt ook wel de ‘oude Agora’ genoemd. Een andere bekende Agora in Athene is de Romeinse Agora, met overblijfselen van de bibliotheek van Hadrianus.

Wil je meer weten over de Agora van Athene? Wil je deze bezienswaardigheid bezoeken tijdens je verblijf in de stad? Op deze pagina vind je alles over de Agora, waaronder de openingstijden, prijzen en de keuzes die je hebt qua toegang.

Prijzen en openingstijden:

Adres:

Adrianoy 24, Athene 105 55, Griekenland

Oude Agora van Athene

Oorspronkelijk was de Agora van Athene een marktplein, waar boeren en kooplieden hun waren kwamen verkopen. Later werd het ook een plek waar mensen elkaar ontmoetten om te praten, te debatteren en te socialiseren. Er waren banken waar mensen konden zitten en er waren waterbronnen waar ze konden drinken. Hieronder lees je meer over de Agora van Athene.

De oude Agora heeft meerdere ruïnes en bezienswaardigheden om te bekijken. Naast een plek voor markten, was het was ook een belangrijke plek voor politieke vergaderingen en debatten. De beroemde filosoof Socrates hield hier vaak zijn publieke gesprekken en debatten. De Agora was ook de plaats waar de Atheense raad bijeenkwam om besluiten te nemen over de stad en waar de rechtbanken zich bevonden. De Agora was ook een belangrijk religieus centrum. Er stonden verschillende tempels, waaronder de tempel van Hephaistos, de God van de smeden en de vuurwerken. Er was ook een altaar voor Zeus, de hoofdgod van de Grieken. Naast de tempels stonden er ook andere belangrijke gebouwen in de Agora, zoals De tempel van Hephaistos en de Stoa van Attalos.

Agora van Athene bezoeken

In de tijd van de oude Grieken was de Agora een levendig en druk stadsplein, waar mensen van alle lagen van de bevolking samenkwamen. Het was een belangrijk centrum van de Griekse beschaving en het heeft een grote invloed gehad op de westerse cultuur en samenleving. Tegenwoordig is de Agora van Athene nog steeds een belangrijke historische plaats en een populaire toeristische attractie. Er zijn tal van overblijfselen te zien van de oude gebouwen en monumenten, die getuigen van de rijke geschiedenis van de stad. Bezoekers kunnen ook de oude tempels bezoeken en meer te weten komen over de oude Griekse godsdiensten. Bij de Agora van Athene zit ook een klein museum waar je naar binnen kunt. Hier kun je oude beelden bekijken, gevonden potten en andere voorwerpen uit het oude Griekenland.

De openingstijden van de Agora van Athene verschillen per maand. Meestal kun je hier vanaf 8:00 naar binnen en het sluit tussen 17:00 en 20:00. In de zomermaanden is de Agora namelijk een stuk langer open voor bezoekers. Je kunt ervoor kiezen om een losse ticket te kopen van 6 euro voor volwassenen. Je kunt er echter ook voor kiezen om naar binnen te gaan met een combiticket, waarmee je onder andere ook de Romeinse Agora en de Akropolis kunt bezoeken. Hiervoor betaal je zo’n 30 euro en ben je een stuk goedkoper uit dan als je overal losse tickets koopt gedurende je vakantie in Athene.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5