Monastiráki plein, Athene

Het Monastiráki plein is een van de bekendste en meest levendige pleinen van Athene. Je kunt het Monastiráki plein vinden in het oostelijke gedeelte van het centrum. Het plein is omgeven door historische gebouwen, winkels en restaurants, en het is daarom een populaire bestemming voor toeristen en lokale bewoners.

Aan het plein zelf vind je ook een paar mooie bezienswaardigheden. De kerk van Pantánassa bijvoorbeeld, maar ook de Tzisdarakis-moskee. Dit gebouw is na de bevrijding van Griekenland omgetoverd tot een museum. Op het Monastiráki plein kun je genieten van de sfeer van de stad, met tal van winkeltjes, marktkraampjes en cafés waar je kunt genieten van een kopje koffie of een lekker hapje eten. Hierna kun je kijken in de kleine winkeltjes die traditionele Griekse producten verkopen.

Bezienswaardigheden:

Adres:

Apollonos 21, Athene 105 57, Griekenland

Athene monastiráki plein

Er zijn ook verschillende kleine straatjes rond het Monastiráki plein, die vol zijn met boetieks en winkeltjes met souvenirs, kleding en handgemaakte producten. Deze straatjes zijn ook een goede plek om te genieten van authentieke Griekse gerechten en drankjes in de lokale restaurants en koffiehuizen. Vlak achter het plein vind je ook aak een grote markt, waar ook veel bewoners (oude) spullen verkopen op straat. Monastiráki is erg gezellig en kun je bijna niet ontlopen als je een vakantie boekt in de stad Athene. Je kunt aan het Monastiráki plein ook verschillende rooftopbars vinden. Hier kun je ’s avonds een drankje doen, met een prachtig uitzicht over de verlichte Akropolis en andere delen van de stad. Voor drankjes betaal je hier wel een stuk meer dan bij andere bars. Het is dus niet aan te raden om hier de hele avond te gaan zitten.

Het Monastiráki plein is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van andere bezienswaardigheden in Athene, zoals de Akropolis en het Parthenon. Vlak bij het Monastiráki plein staat ook de oude Agora van Athene, een van de belangrijkste archeologische opgravingen van de stad. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (met een metrostation onder het plein) en het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Al met al is het Monastiráki plein een must-see voor iedereen die Athene bezoekt, vanwege de combinatie van geschiedenis, cultuur en levendigheid die het te bieden heeft. Op zoek naar het Monastiráki plein? Bekijk dan even onze kaart van Athene om de route te vinden.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5