Kaart van Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en is onderdeel van de regio Attica. Athene is een eigen gemeente, met hierin weer zeven verschillende stadsdistricten. De stad Athene ligt op het Griekse vasteland aan de oostkust. Het zuiden van Griekenland bestaat uit een aantal schiereilanden, waar Attica er één van is. Athene ligt hier aan de Golf van Egina, ook wel de Saronische Golf genoemd. In dit water liggen ook verschillende eilanden. De grootste hiervan zijn Poros, Egina en Salamina. Athene kent veel grote buitenwijken, maar hier valt een stuk minder te beleven. De meeste activiteiten en bezienswaardigheden vind je rondom het centrum en aan het water.

De stad Athene ligt in een grote vlakte, omringd door vier hoge bergen: de Aigaleo, de Parnitha, de Pentelikon en de Imittos. In de stad zelf liggen ook een aantal bergen, waarvan de Akropolis natuurlijk de meest bekende is. Dit is de hoge berg waar een aantal van de meest bekende Griekse tempels staan, waaronder het indrukwekkende Parthenon. Als je in Athene bent kun je genieten van alle bezienswaardigheden, museums en het uitgaansleven, maar je kunt dus ook een bezoekje brengen aan de kust. Het centrum van de stad ligt wat verder in het binnenland, maar met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk bij de kust komen. Hier kun je dan één van de stranden bezoeken, of ’s avonds een hapje eten of wat gaan drinken op de boulevard.

Waar ligt Athene?

Athene vind je in het zuidelijke gedeelte van het vasteland van Griekenland. Attica is naast Peloponnesos het meest zuidelijke schiereiland van Griekenland. Athene ligt dus redelijk zuidelijk, op dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Sicilië en Andalusië. De temperaturen zijn hierdoor wat hoger dan in andere delen van Griekenland. Als je een vakantie boekt in Athene, kun je ook met de boten een bezoekje brengen aan de eilanden in de Golf van Egina, of andere eilanden in de Egeïsche Zee. Boek je vliegtickets naar Athene? Dan zul je vanaf de luchthaven een stukje met de taxi of bus moeten reizen. De luchthaven ligt namelijk op een (half) uur rijden van het centrum van Athene, ten oosten van de stad. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf een auto te huren om de stad mee te verkennen.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5