Openbaar vervoer in Athene

Het openbaar vervoer in Athene is goed geregeld. Je hebt dus zeker geen huurauto nodig om de stad gemakkelijk te verkennen, in tegendeel, het is zelfs vaak fijner om het verkeer te vermijden en met het openbaar vervoer de stad rond te reizen. Er is de mogelijkheid te reizen met de bus, tram en de metro. De bussen en trams rijden van ongeveer 5 uur ochtends tot middernacht.

Bezienswaardigheden, musea en leuke wijken in Athene kunnen soms een stukje uit elkaar liggen. Aan de randen van de stad zijn er vaak ook leuke dingen te zien en doen. Ook de stranden van Athene liggen een redelijk stuk van het centrum af. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een auto te huren, maar je kunt ook gewoon reizen met het openbaar vervoer. Hieronder meer informatie over openbaar vervoer in Athene.

Athene openbaar vervoer

Een enkel soort ticket is te gebruiken voor alle vormen van openbaar vervoer in de stad. Een kaartje waarmee je 90 minuten met bus, tram en metro kan reizen kost voor volwassenen 1,20 euro. Voor een student, 7-18 jarige, en 65 plussers is een kaartje maar 50 cent. Let wel op dat je een identiteitsbewijs of studentenkaart op zak hebt als je gebruik maakt van de korting. Naast de kaartjes voor 90 minuten kun je ook kiezen voor dagkaartjes of meerdaagse kaartjes zoals deze:

  • Dagkaartje: € 4,10.-
  • 5 daagse ticket: € 8,10.-
  • 3 daagse ticket voor toeristen (met één retourtrip vanaf het vliegveld): € 20.-
  •  

Vanaf het vliegveld is er aansluiting met het openbaar vervoer via een Airport Express bus of een speciale tram die richting het centrum rijd. De tram rijd van ongeveer half vijf ‘s ochtends tot elf uur ’s avonds en de bus rijd 24 uur per dag, maar duurt wel iets langer. Er is aparte kaartverkoop voor transport naar en van het vliegveld en je hebt hier dus een apart kaartje voor nodig, tenzij je het 3 daagse toeristen kaartje hebt gekocht. Je kunt echter ook de metro gebruiken om vanaf het vliegveld in het centrum te komen.

Metro Athene

De metro is de snelste manier om Athene rond te rijden. Er zijn drie metrolijnen en ze sluiten op veel plekken aan op het bus en tramnetwerk van de stad. Als een van de oudste metrosystemen ooit is in 1869 lijn 1 geopend. Dit is de groene lijn, en gaat onder andere langs het bekende Monastiraki plein. Sinds het jaar 2000 zijn lijn 2 en 3 toegevoegd. De rode lijn 2 rijd langs het bekende Akropolis en de blauwe lijn 4 heeft een connectie met het vliegveld. De metro rijd van half 6 ’s ochtends tot half 1 ’s nachts en zijn zeer schoon en betrouwbaar qua vertrek en aankomsttijden.

Wil je alle bekende bezienswaardigheden van Athene zien tijdens je verblijf? Dan is het handig om een hotel te boeken dat in de buurt van een metrostation zit. Je kunt zo alle delen van de stad gemakkelijk bereiken, zodat dat je de hele stad hoeft door te lopen. Ben je op zoek naar een halte of een station in Athene? Bekijk hier de kaart van de stad.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5