Erechteion, Athene

Het Erechteion is een van de belangrijkste monumenten van de oude Griekse wereld en bevindt zich in het centrum van de stad Athene. Deze tempel is één van de gebouwen die je kunt vinden op de Akropolis berg, samen met het bekende Parthenon. Het is gebouwd in de 5e eeuw v.Chr. en is genoemd naar Erechtheus, een mythische koning van Athene. Het Erechteion was een belangrijk religieus centrum en diende als tempel voor de goden Athena, Poseidon en Hephaistos.

Je kunt het Erechteion bezoeken als je toegang hebt tot de Akropolis. Hiervoor kun je een losse ticket kopen bij de ingang om naar boven te mogen. Je vindt het Erechteion op de top van de berg, naast het Parthenon. Tijdens een stedentrip Athene is het Erechteion zeker één van de hoogtepunten die je niet mag missen.

Prijzen en openingstijden:

Adres:

Athene 105 58, Griekenland

Athene Erechteion

Het Erechteion is opvallend vanwege zijn unieke architectuur. Het gebouw is opgebouwd uit marmer en bestaat uit verschillende delen, waaronder een pronaos, een cella en een opklimmende portiek. De pronaos is de voorhal van het gebouw en is versierd met beelden van de goden en godinnen die in de tempel werden vereerd. De cella is de heilige ruimte waar de godenbeelden stonden. De opklimmende portiek bestaat uit zes zuilen en leidt naar het dak van het gebouw, waarvan de kapitelen zijn versierd met relieken van slagen en gevechten.

Het Erechteion is ook bekend om zijn prachtige sculpturen. De bekendste hiervan is de “Karyatiden”, of de “vrouwelijke dragers”. Dit zijn vijf marmeren beelden van vrouwen die de dakbalken van het gebouw dragen. De Karyatiden zijn zeer gedetailleerd en zijn beschouwd als een van de hoogtepunten van de oud-Griekse beeldhouwkunst. Het Erechteion is een belangrijk symbool van de oude Griekse cultuur en blijft tot op de dag van vandaag een populaire toeristische attractie. Het is een prachtig voorbeeld van de kunst en architectuur van de oude Grieken en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Griekenland.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5