Akropolis, Athene

Als mensen denken aan de stad Athene, zullen ze al snel een beeld in hun hoofd zien van de prachtige Akropolis. Op deze berg vind je het bekende Parthenon. De Akropolis van Athene is een van de bekendste en belangrijkste monumenten van de oudheid. Gelegen op een heuvel in het hart van de stad Athene, biedt de Akropolis een prachtig uitzicht op de stad en de Egeïsche Zee.

Meer weten over hoe je de Akropolis kunt bezoeken, wat de openingstijden zijn en hoe je een ticket kunt kopen? Deze pagina heeft alle informatie over de Akropolis die je zoekt. Als je een vakantie hebt geboekt in Athene is de Akropolis een absoluut hoogtepunt die je niet mag missen. Er is ook nog een los Akropolis Museum, wat erg mooi is als aanvulling op deze bezienswaardigheden.

Prijzen en openingstijden:

Adres:

Athene 105 58, Griekenland

Athene Akropolis

Het bekendste gebouw op de Akropolis is het Parthenon, een tempel gewijd aan de Griekse godin Athena. De Parthenon werd gebouwd in de 5e eeuw v.Chr. en was het belangrijkste gebouw op de Akropolis. Het was niet alleen een religieus centrum, maar ook een belangrijke politieke en culturele plaats. De Parthenon is het meest iconische gebouw van de Griekse oudheid en is een van de best bewaarde en meest bezochte monumenten van Griekenland.

Naast de Parthenon bevat de Akropolis ook andere belangrijke gebouwen, waaronder de Erechtheion, een tempel gewijd aan Athena en Poseidon, en de Propylaea, het hoofdgebouw van de Akropolis. Ook de tempel van Athena Nike, de godin van overwinning, en de Theater van Dionysus, het belangrijkste theater van Athene, bevinden zich op de Akropolis. Vandaag de dag is de Akropolis een populaire toeristische bestemming en trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld. Tijdens een bezoek aan de Akropolis kun je ook genieten van het prachtige uitzicht op Athene en de Egeïsche Zee, terwijl je de historische betekenis van deze belangrijke plaats leert kennen.

Akropolis bezoeken

Er zijn verschillende manieren om de Akropolis te bezoeken, zoals een rondleiding door een gids of het volgen van een audio-tour. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés in de buurt van de Akropolis, waar je kunt genieten van een hapje of een drankje terwijl je het uitzicht op de stad en de tempel geniet.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je de Akropolis bezoekt in Athene:

  • Houd rekening met de hitte: de Akropolis ligt op een heuvel en kan erg warm zijn tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat je voldoende water en zonbescherming meeneemt om uitdroging en zonnesteek te voorkomen.
  • Koop je tickets van tevoren: om de drukte op de Akropolis te beperken, kun je het beste je tickets van tevoren kopen. Zo kun je gemakkelijk de wachtrijen omzeilen en direct naar binnen gaan. Wil je meer bezienswaardigheden bekijken in Athene? Koop dan een combiticket. Hiermee kun je geld besparen tijdens je stedentrip in Athene.
  • Respecteer het gebied: de Akropolis is een historisch monument en het is belangrijk dat je het gebied respecteert en de aanwijzingen van de bewakers opvolgt. Bovendien is het verboden om op de monumenten te klimmen of te zitten.
  • Draag comfortabele schoenen: de Akropolis is een heuvelachtig gebied en er zijn veel trappen om te beklimmen. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt om makkelijk rond te kunnen lopen.
  • Maak gebruik van audio-tours: als je meer wilt weten over de geschiedenis en betekenis van de Akropolis, kun je gebruikmaken van audio-tours die beschikbaar zijn in verschillende talen. Zo kun je op een interactieve manier meer leren over dit historische monument.


In samenvatting is de Akropolis van Athene een van de belangrijkste historische en culturele bezienswaardigheden van Griekenland. Het is een prachtig voorbeeld van de Griekse oudheid en biedt bezoekers de kans om te genieten van het prachtige uitzicht op de stad en de Egeïsche Zee, terwijl ze leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Griekenland. Als je naar Athene reist, is een bezoek aan de Akropolis absoluut een must-see.

Akropolis tickets

Als je de Akropolis van Athene wilt bezoeken, kun je kiezen tussen losse tickets of combitickets. Losse tickets geven je toegang tot de Akropolis en geven je de vrijheid om op eigen tempo rond te lopen en de bezienswaardigheden te bekijken. Combitickets, daarentegen, geven je toegang tot meerdere bezienswaardigheden in Athene, zoals de oude Agora, de Tempel van Zeus en andere archeologische opgravingen.

Losse tickets voor de Akropolis kosten ongeveer 10-20 euro voor volwassenen en combitickets voor de Akropolis en andere bezienswaardigheden kosten ongeveer 30-40 euro. Studenten en senioren krijgen vaak korting op de ticketprijzen. Het is aan te raden om tickets van tevoren te kopen, zodat je de wachtrijen kunt omzeilen en direct naar binnen kunt gaan. Je kunt de combitickets in Athene zelf het beste halen bij minder drukke bezienswaardigheden, zoals de Tempel van Zeus of de bibliotheek van Hadrianus. Hier staat meestal namelijk een veel minder lange rij bij de ticketcounters. Je kunt de Akropolis bezoeken vanaf 8:00 ’s ochtends tot 18:00 ’s avonds. In de winter heb je wat minder lang toegang tot de Akropolis, namelijk tot 17:00 ’s avonds.

Houd er rekening mee dat de Akropolis soms gesloten kan zijn vanwege speciale evenementen of renovatiewerkzaamheden. Het is daarom aan te raden om van tevoren te controleren of de Akropolis op de dag van je bezoek open is. Als je de Akropolis bezoekt tijdens de zomermaanden, is het ook aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan, wanneer het minder druk is en de temperaturen minder hoog zijn.

Akropolis geschiedenis

In de oudheid was de Akropolis het belangrijkste religieuze en politieke centrum van Athene en het was ook de thuisbasis van de belangrijkste musea van de stad. De musea op de Akropolis bevatten talloze kunstwerken uit de Griekse oudheid, waaronder beeldhouwwerken, keramiek en munten. De Akropolis is ook belangrijk vanwege de rol die het speelde in de geschiedenis van Griekenland. In 480 v.Chr. werd de Akropolis belegerd door de Perzen en hoewel de stad werd veroverd, bleef de Akropolis onbeschadigd. Dit was een belangrijke overwinning voor de Grieken en werd gezien als een teken van de macht en de superioriteit van de Griekse cultuur.

In de loop der tijd heeft de Akropolis diverse restauraties en renovaties ondergaan, waarbij veel van de oorspronkelijke bouwwerken zijn hersteld of herbouwd. In 1981 werd de Akropolis opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, wat aangeeft hoe belangrijk het is als historisch en cultureel monument.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5