Athene bezienswaardigheden

Athene staat wereldwijd bekend als een stad waar de historie prachtig is behouden en op elke hoek wel iets te zien is. Er zijn dan ook meer dan genoeg bezienswaardigheden om te bewonderen tijdens jouw vakantie, hoe lang je ook besluit Athene te bezoeken. Er is overvloed aan dingen te zien en te doen. Zo zijn er talloze musea, opgravingen en uitzichtpunten. Daarnaast kun je ook nog uitrusten op één van de stranden van Athene, een avondje winkelen of genieten van het uitgaansleven.

Alle bezienswaardigheden van Athene zijn gemakkelijk te bereiken. Met de metro kun je uitstappen in de buurt van verschillende bezienswaardigheden en deze lopend bekijken. Probeer daarom een hotel te boeken in de buurt van een station of halte. Verder is het ook mogelijk om een auto te huren tijdens je verblijf in de stad.

Wat te doen in Athene?

Natuurlijk is het naast relaxen aan het strand en van het lekkere eten en drinken genieten, ook de bedoeling om wat te zien van de stad. Wil je de mooiste delen van de stad verkennen en zoveel mogelijk van de cultuur en historie van Athene zien tijdens jouw bezoek? Hieronder vind je een overzicht van de echte must-see bezienswaardigheden en activiteiten in Athene. Wil je weten waar deze gebouwen, wijken en musea te vinden zijn? Dan kun je deze vinden op de kaart van Athene.

De Akropolis

Het Parthenon

Het Erechtheion

Volkswijk Plaka

Agora van Athene

Monastiráki

Archeologisch Museum

De Lycabettus

Bekijk alle bezienswaardigheden in Athene

Top 10 bezienswaardigheden Athene

  1. Beklim de Akropolis

Onmisbaar voor jouw trip naar Athene is natuurlijk de klim van de Akropolis en het bezoeken van het Parthenon aan de top. Dit is het meest populaire en iconische uitje van Athene dus het is altijd handig om vroeg op de dag te gaan om de menigte te vermijden. Naast het indrukwekkende uitzicht van de stad en het Parthenon vind je hier ook andere bezienswaardigheden zoals het Arrhephorion en het Erechtheion. Maak hier dus zeker een paar uur voor vrij!

  1. Neem een zeiltrip

Een topkeuze voor jouw vakantie als je een (halve) dag erop uit wilt, heerlijk om even de wind in je haren te voelen terwijl je via een andere hoek het prachtige Athene kunt bewonderen op zee. Hierna kun je een hapje eten op de boulevard, of tot rust komen op de stranden.

  1. Nationale tuin van Athene

Een rustig plekje en een mooie wandeling door dit felgroene park midden in Athene, met restanten van tempels en andere archeologische geschiedenis. Je kunt hier even tot rust komen tijdens een actief dagje in de stad. Het kan erg warm worden in Athene, dus een beetje rust kan zeker geen kwaad.

  1. Beklim de Lycabettus

Te zien op bijna elke foto van Athene is deze berg. Centraal in Athene gelegen is dit de beste plek om een prachtige panoramische foto’s te maken van Athene. Perfect als je een mooie wandeling wilt maken met wat geweldige uitzichten als beloning.

  1. Het Stadion Panathinaiko

Met een capaciteit van 50.000 mensen waar sporten vergelijkbaar aan de Olympische Spelen werden gehouden. Dit is een prachtig historisch stadion om te bezoeken en een sprong terug in de tijd te maken.

  1. Nationaal Archeologisch Museum van Athene

Bekijk dit rijke museum en een van de meest fascinerende collecties van archeologische vondsten in de geschiedenis van Athene en Griekenland. Het archeologisch museum van Athene is erg indrukwekkend, met allerlei kunstwerken, beelden en andere opgravingen uit de oudheid. Je vindt hier naast de Griekse geschiedenis ook tentoonstellingen van het oude Egypte en andere periodes uit de historie.

  1. De tempel van Poseidon

Bezoek de tempel van Poseidon voor een onvergetelijke ervaring. Zuidelijk gelegen van Athene aan de kust is dit een betoverende plek om een kleine roadtrip naar te nemen, zeker tijdens zonsondergang.

  1. Bezoek een van de beroemde stranden

Stranden als het Edem strand, Astir strand en nog veel meer zijn perfecte plekken om de dag af te sluiten weg van het centrum. Bekijk hier de zonsondergang of ga overdag om te genieten van het heerlijke mediterrane weer van Athene.

  1. De winkels van Plaka

Als je van shoppen houd is dit de beste plek in Athene voor jou. Eindeloze winkeltjes in het oude historische centrum van Athene voor de grootste hoeveelheid souvenirs en kleding die je in de stad kunt vinden.

  1. Overige museums

Als je in Athene bent, zijn er uiteraard veel museums die je kunt bezoeken. Het Byzantijns en Christelijk museum, het Benaki museum en het Akropolis Museum zijn zeker de moeite waard. Er zijn echter ook andere soorten museums in de stad, waaronder kunstmuseums en een groot oorlogsmuseum.