Centrum van Athene

Het centrum van Athene is een levendige plek vol geschiedenis en cultuur. Het is de thuisbasis van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Griekenland, waaronder de Akropolis, het Parthenon en de oude Agora. Bezoekers kunnen hier niet alleen genieten van de rijke geschiedenis, maar ook van het bruisende stadsleven met talloze restaurants, bars, markten en leuke winkels.

Onder het centrum van Athene verstaan we de meest drukke delen van de stad. Dit zijn vooral de wijken rondom het Monastiráki plein, het Syntagma plein en de wijk Plaka. Wil je tussen de middag of ’s avonds ergens een hapje eten? Dan is het centrum van Athene uiteraard de plek waar je moet zijn. Let wel op, want sommige straten kunnen een stuk duurder zijn dan anderen.

Bezienswaardigheden:

Adres:

Pl. Sintagmatos, Athina 105 63, Griekenland

Syntagma plein

Een van de meest centrale pleinen in Athene is het Syntagmaplein, gelegen aan het einde van de Ermou-straat en aan de voet van de heuvel waar de Akropolis op staat. Het plein is het politieke hart van de stad en er vinden vaak demonstraties en protesten plaats. Het is ook de locatie van het indrukwekkende Griekse parlementsgebouw en het Monument van de Onbekende Soldaat.

In de buurt van het Syntagmaplein vind je veel winkels, variërend van luxe merken tot betaalbare modeketens. De aangrenzende straten bieden ook een schat aan restaurants en cafés met lokale en internationale gerechten. Op slechts een paar minuten lopen van het plein bevindt zich de beroemde wijk Plaka, een schilderachtige wijk met smalle straatjes, kleurrijke huizen en traditionele tavernes waar je kunt genieten van authentieke Griekse gerechten.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5