Lycabettus Athene

Ben je op zoek naar een uitzichtpunt, wil je de perfecte foto maken of heb je gewoon zin in een goede wandeling midden in Athene? Dan is een bezoek aan de Lycabettus heuvel een must. Een van de hoogste punten in centraal Athene.

De heuvel is 277 meter hoog, best hoog dus. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voor een wandeling en wees klaar voor een flink aantal trappen. Mocht je toch naar boven willen maar de wandeling er niet voor over hebben is er ook een kabelbaan die je kunt nemen. Als je wel kiest om de route naar boven te voet te volgen, wacht je een mooie wandeling. Ongeveer anderhalf uur zal het duren om de top te bereiken. En slim is het om de klim op warme zomerdagen vroeg in de ochtend te maken, zodat je niet in de hitte naar boven hoeft.

Prijzen en openingstijden:

Adres:

Athene 114 71, Griekenland

Lycabettus berg

Voor de natuurliefhebber en/of vogelspotter zijn op de berg wel 65 vogelsoorten te zien. Kijk dus vooral om je heen terwijl je een van de routes omhoog volgt. Bijna bovenaan vind je Café Lycabettus waar je even tot rust kunt komen met een drankje voordat je de adembenemende uitzichten bovenop de heuvel gaat zien. Vanaf hoog op deze berg heb je ook mooi zicht op de Akropolis en andere bezienswaardigheden in de stad.

Eenmaal de top bereikt kun je spectaculaire uitzichten bewonderen van de stad en de kust van Athene. Daarnaast is boven op de berg een klein witte kerk, dit is de kerk van Agios Georgios, waar je ook naar binnen kunt. Het is echter niet heel groot en het beklimmen van deze berg doe je natuurlijk vooral om de stad van bovenaf te bekijken. Voor diegene die een hapje wilt eten met uitzicht op de stad kan terecht bij Restaurant Orizontes. Voornamelijk visgerechten maar het is natuurlijk ook mogelijk hier enkel te stoppen voor een drankje.

Lycabettus zal je dus wel een uur of twee voor over moeten hebben, maar het is het zeker waard. Het zal hoe dan ook geen grote investering zijn, want voor 10 euro kun je al deze berg op en neer bezoeken. Je kunt deze berg bereiken met een kabelbaan die je naar boven brengt. In de drukste maanden vertrekt deze om de 10 minuten. Reis je wat eerder of later? Dan gaat deze kabelbaan twee keer in het uur. Het kan zijn dat je dus heel eventjes moet wachten nadat je een kaartje hebt gekocht, maar de rit zelf duurt daarna slechts enkele minuten. Je kunt reizen met de kabelbaan van 9:00 ’s ochtends tot 1:30 ’s nachts. Ook in de nacht heb je vanaf boven prachtig zicht op de stad.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5