Lycabettus, Athene

Ben je op zoek naar een uitzichtpunt, wil je de perfecte foto maken of heb je gewoon zin in een goede wandeling midden in Athene? Dan is een bezoek aan de Lycabettus heuvel een must. Een van de hoogste punten in centraal Athene.

De heuvel is 277 meter hoog, best hoog dus. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voor een wandeling en wees klaar voor een flink aantal trappen. Mocht je toch naar boven willen maar de wandeling er niet voor over hebben is er ook een kabelbaan die je kunt nemen. Als je wel kiest om de route naar boven te voet te volgen, wacht je een mooie wandeling. Ongeveer anderhalf uur zal het duren om de top te bereiken. En slim is het om de klim op warme zomerdagen vroeg in de ochtend te maken, zodat je niet in de hitte naar boven hoeft.

Prijzen en openingstijden:

Adres:

Athene 114 71, Griekenland

Lycabettus berg

Voor de natuurliefhebber en/of vogelspotter zijn op de berg wel 65 vogelsoorten te zien. Kijk dus vooral om je heen terwijl je een van de routes omhoog volgt. Bijna bovenaan vind je Café Lycabettus waar je even tot rust kunt komen met een drankje voordat je de adembenemende uitzichten bovenop de heuvel gaat zien. Vanaf hoog op deze berg heb je ook mooi zicht op de Akropolis en andere bezienswaardigheden in de stad.

Eenmaal de top bereikt kun je spectaculaire uitzichten bewonderen van de stad en de kust van Athene. Daarnaast is boven op de berg een klein witte kerk, dit is de kerk van Agios Georgios, waar je ook naar binnen kunt. Het is echter niet heel groot en het beklimmen van deze berg doe je natuurlijk vooral om de stad van bovenaf te bekijken. Voor diegene die een hapje wilt eten met uitzicht op de stad kan terecht bij Restaurant Orizontes. Voornamelijk visgerechten maar het is natuurlijk ook mogelijk hier enkel te stoppen voor een drankje.

Het kost weliswaar ongeveer twee uur van je tijd om Lycabettus te bezoeken, maar het is zeker de moeite waard. Bovendien is het geen grote investering, aangezien je voor slechts 10 euro deze berg op en neer kunt gaan. De berg is toegankelijk via een kabelbaan die je naar de top brengt. In de drukste maanden vertrekt de kabelbaan elke 10 minuten. Als je in een rustigere periode reist, gaat de kabelbaan tweemaal per uur. Na het kopen van je kaartje moet je mogelijk even wachten, maar de eigenlijke rit duurt slechts enkele minuten. De kabelbaan is operationeel van 9:00 uur ’s ochtends tot 1:30 uur ’s nachts. Zelfs ’s nachts biedt de top een prachtig uitzicht over de stad.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5