Het weer in Athene

Wil je een stedentrip boeken in Athene? Dan moet je proberen een goede periode uit te kiezen, zodat je kunt genieten van het warme weer. In Athene kan het in de zomermaanden erg heet worden, met weinig wind. In de wintermaanden is het echter weer net te koud, met soms ook neerslag. Daarom kiezen veel mensen ervoor om in het voor- of najaar naar Athene te reizen. In september of oktober bijvoorbeeld, als het net iets is afgekoeld in de stad. Wil je vooral genieten van het strand van Athene en van een lekker drankje op het terras? Dan kun je ook juist in de zomer reizen. Welke maand het beste is voor een vakantie in Athene ligt vooral aan wat je gaat doen. Wil je zoveel mogelijk musea en bezienswaardigheden bekijken? Of wil je juist genieten van warm weer en strand? Ook in de winter kan Athene juist erg leuk zijn, omdat je dan een heel ander beeld krijgt van de stad. Wel is er in deze maanden natuurlijk een stuk minder te doen. Probeer van te voren wel te letten op de neerslag. Het kan in de winter en het najaar namelijk nog weleens hard regenen, wat natuurlijk niet wenselijk is.

Athene buienradar
Het weer vandaag

Klimaat Athene

De Griekse hoofdstad Athene heeft een interessant klimaat. Omdat Athene aan zee ligt, heerst hier een mediterraan klimaat. Je zult daarom vaak warme temperaturen zien in de stad, met hele droge en hete zomers. De wintermaanden zijn erg zacht met soms wat meer neerslag. Er zijn meerdere aspecten die een grote invloed hebben op het klimaat van de stad. Het warme water van de Egeïsche Zee bijvoorbeeld, maar ook de hoge heuvels in en rondom de stad. De Middellandse Zee heeft door deze heuvels minder invloed op het klimaat van Athene. Het vriest daarom ook zelden in Athene, maar heel af en toe kunnen de temperaturen in de wintermaanden toch onder de nul belanden. Voor deze invloeden zijn de temperaturen in de zomer ook net iets minder extreem.

In de zomers kan het erg heet worden in de stad, vooral in het centrum. Dit komt omdat het centrum van de stad verder van de kust af ligt. In de zomers kan het vaak wel boven de 30°C worden in Athene. Door de heuvels rondom de stad is er weinig wind vanaf zee, wat je in veel andere kustplaatsen wel hebt. Hierdoor voelt het een stuk warmer in de zomer. Hierdoor kunnen soms ook bosbranden ontstaan rondom de stad, maar gelukkig komt dit niet heel vaak voor.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5

Athene weer

De temperaturen in Athene zijn in de zomer hoog, met weinig wind vanuit zee. Je moet daarom rekening houden met warm weer, met temperaturen van gemiddeld wel 34 graden Celcius. De warmste zomerdagen in Athene liggen meestal rond de 40 °C. Voor veel mensen is dit weer net wat te extreem, waardoor het misschien beter is om niet midden in de zomer een vakantie te boeken. Door de heuvels rondom Athene kan er in de zomer ook soms smog blijven hangen boven de stad. Wind vanuit zee kan door de heuvels namelijk niet makkelijk door delen van de stad waaien. Door deze smog blijft de warmte nog meer hangen, waardoor temperaturen snel oplopen. In de andere maanden van het jaar heb je hier een stuk minder last van. Daarom is het in de zomer vaak juist wat minder druk in de stad, omdat dit niet de ideale periode is om te boeken.

Januari

12 °C

Februari

14 °C

Maart

16 °C

April

19 °C

Mei

24 °C

Juni

28 °C

Juli

31 °C

Augustus

31 °C

September

27 °C

Oktober

22 °C

November

18 °C

December

14 °C

Temperatuur Athene

De temperaturen liggen in Athene altijd redelijk hoog. Ook in de winter kan het vaak nog boven de 10 graden zijn. In de zomers kunnen de temperaturen flink oplopen, naar tussen de 30 en 40 graden Celcius. In welke maand je een vakantie boekt in Athene kan dus veel verschil maken. Het beste is om net voor of na de zomer te boeken, omdat de temperaturen dan niet té warm zijn, maar nog steeds erg warm. Hierboven vind je een overzicht van de gemiddelde temperatuur per maand in Athene.

Weersverwachting Athene

Wil je een beeld krijgen van de weersverwachtingen in Athene? Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde weerstatistieken in Athene. Je kunt hier de gemiddelde temperaturen bekijken per maand, maar ook de gemiddelde neerslag, zonuren en de temperatuur van het water in de zee. Het water in Athene heeft een relatief hoge temperatuur, met in de zomers vaak wel een temperatuur van 28 graden Celcius. De windkracht in Athene is daarentegen erg laag. Het hele jaar door is de windkracht namelijk slechts ongeveer 3 km/h.

Weer Athene januari

Max. temperatuur: 12 °C
Min. temperatuur: 8 °C

Neerslag: 46 mm
Zonuren: 5 uur per dag

Watertemperatuur: 17 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene februari

Max. temperatuur: 14 °C
Min. temperatuur: 8 °C

Neerslag: 38 mm
Zonuren: 7 uur per dag

Watertemperatuur: 16 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene maart

Max. temperatuur: 16 °C
Min. temperatuur: 10 °C

Neerslag: 28 mm
Zonuren: 8 uur per dag

Watertemperatuur: 16 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene april

Max. temperatuur: 19 °C
Min. temperatuur: 12 °C

Neerslag: 18 mm
Zonuren: 11 uur per dag

Watertemperatuur: 18 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene mei

Max. temperatuur: 24 °C
Min. temperatuur: 17 °C

Neerslag: 19 mm
Zonuren: 12 uur per dag

Watertemperatuur: 21 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene juni

Max. temperatuur: 28 °C
Min. temperatuur: 21 °C

Neerslag: 16 mm
Zonuren: 12 uur per dag

Watertemperatuur: 24 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene juli

Max. temperatuur: 31 °C
Min. temperatuur: 24 °C

Neerslag: 4 mm
Zonuren: 12 uur per dag

Watertemperatuur: 28 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene augustus

Max. temperatuur: 31 °C
Min. temperatuur: 24 °C

Neerslag: 3 mm
Zonuren: 12 uur per dag

Watertemperatuur: 28 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene september

Max. temperatuur: 27 °C
Min. temperatuur: 21 °C

Neerslag: 20 mm
Zonuren: 10 uur per dag

Watertemperatuur: 26 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene oktober

Max. temperatuur: 22 °C
Min. temperatuur: 17 °C

Neerslag: 37 mm
Zonuren: 7 uur per dag

Watertemperatuur: 25 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene november

Max. temperatuur: 18 °C
Min. temperatuur: 13 °C

Neerslag: 25 mm
Zonuren: 6 uur per dag

Watertemperatuur: 21 °C
Windkracht: 3 km/h

Weer Athene december

Max. temperatuur: 14 °C
Min. temperatuur: 9 °C

Neerslag: 44 mm
Zonuren: 6 uur per dag

Watertemperatuur: 18 °C
Windkracht: 3 km/h