De plaatselijke tijd in Athene:

Tijd in Athene

In Europa hebben wij verschillende tijdzones, het continent is verdeeld in 3 zones. Je hebt de Western European Time, hieronder valt bijvoorbeeld Portugal, Engeland en Ierland. Dan heb je onze eigen tijdzone, Central European Time, die doorloopt van Nederland tot Polen. Als laatste heb je ook nog de Eastern European Time, hieronder valt onder andere het land Griekenland en dus ook Athene.

Als je reist is het natuurlijk fijn om te weten in welke tijdzone je zit en hoeveel uur het gaat verschillen in het land waar je aankomt. Gelukkig is dit dus niet heel lastig als je binnen Europa reist. Het verschil in tijd met Nederland is in Athene 1 uur. Als je een vakantie boekt in Athene moet je dus even je horloge en andere tijden een uur vooruit zetten. Je telefoon zal dit waarschijnlijk automatisch al voor je doen.

Hoe laat is het in Athene?

In Athene is het altijd één uur later dan in Nederland. Zo kun je dus makkelijk zelf uitrekenen welke tijd het daar is. Als je naar Athene vliegt zul je dus mee moeten rekenen met de tijdzone. Je zult ongeveer 3 uur vliegen, met een uur tijdsverschil, dus van vliegveld tot vliegveld zal je vier uur later aankomen in Athene. Terug is het precies omgekeerd, dus zul je alsnog 3 uur onderweg zijn, maar slechts 2 uur later aankomen in Nederland.

Tijdsverschil Athene

Het tijdsverschil is dus niet groot. Als je kijkt naar de afstand van Nederland en Athene kun je eigenlijk verwachten dat er meer tijd tussen zou zitten. Maar aangezien Athene aan de meest westelijke kant zit van de Eastern European time valt dit dus erg mee. Sommige landen kiezen ervoor wel of niet mee te doen met een zomer en wintertijd zoals wij hier hebben in Nederland. Griekenland kiest er echter ook voor om hun tijd aan te passen op de tijd van het jaar, deze wisselt op dezelfde dag als in Nederland. Daarom blijft ook tijdens de wintertijd of zomertijd het verschil altijd 1 uur.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5