Parthenon Athene

Het Parthenon is een van de beroemdste en meest iconische gebouwen uit de oudheid, gelegen in het centrum van de stad Athene in Griekenland. Het is gebouwd in de 5e eeuw v.Chr. als tempel voor de godin Athena Parthenos, de beschermgodin van de stad. Het Parthenon was ook een belangrijk centrum voor het politieke, religieuze en culturele leven van de stad.

Als je het Parthenon wilt bezoeken, moet je een ticket kopen voor de Akropolis. Hierna kun je beginnen met het beklimmen van deze hoge berg. Onderweg zul je nog veel meer opgravingen en tempels tegenkomen, tot je aankomt bij de top van de Akropolis. Het Parthenon vind je helemaal bovenaan en is het meest bekende, grote en indrukwekkende gebouw van de Akropolis en de stad Athene.

Prijzen en openingstijden:

Adres:

Athene 105 58, Griekenland

Athene Parthenon

Het gebouw is een mooi voorbeeld van de klassieke Griekse architectuur en staat bekend om zijn symmetrie, harmonie en schoonheid. Het gebouw is gemaakt van marmer en heeft zuilen aan de voor- en achterkant, met een enorme koepel in het midden. De zuilen zijn opgesteld in een rasterpatroon en hebben een Korinthische stijl, met versieringen van bladeren en bloemen. Het binnenste van het Parthenon was oorspronkelijk ingericht met gouden beelden van de goden en godinnen van de Griekse mythologie, waaronder Athena zelf. Ook bevatte het gebouw een enorme marmeren altaar voor het offer van dieren en andere rituelen.

Je kunt het Parthenon bekijken tijdens een vakantie in Athene door een ticket te kopen voor de Akropolis en deze te beklimmen. Je kunt kiezen voor een losse ticket, of een combiticket waarmee je ook de Agora van Athene en andere bezienswaardigheden kunt bekijken. Je kunt vanaf 8:00 een bezoekje brengen aan het Parthenon en deze sluit om 18:00 ’s avonds. In de winter kun je tot 17:00 naar boven.

Parthenon Geschiedenis

Het Parthenon heeft door de eeuwen heen verschillende veranderingen ondergaan. Het werd bijvoorbeeld gebruikt als kerk tijdens de Byzantijnse periode en later als moskee onder de Ottomanen. In de 17e eeuw werd het gebruikt als opslagplaats voor munitie door de Ottomanen en tijdens deze periode explodeerde het gebouw bijna volledig. In de 19e eeuw werd het Parthenon grondig gerestaureerd door de Griekse overheid en sindsdien is het één van de belangrijkste toeristische attracties van Griekenland. Het gebouw trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld die komen om het prachtige marmer en de indrukwekkende architectuur te bewonderen. Wil je meer weten of het Parthenon? Dan kun je ook even een kijkje nemen bij het Akropolis museum. Hier vind je onder andere grote delen van het dak en andere versieringen van het Parthenon. Deze zijn door de jaren heen afgebroken of kapot gegaan door ongelukken, diefstal of oorlogen.

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar bij TUI.
9,5
4.55/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar bij De Jong Intra.
9,4
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 526 vakanties beschikbaar bij Sunweb.
8,5
4.5/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 536 vakanties beschikbaar bij Bebsy.
8,7
4.5/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 459 vakanties beschikbaar bij Prijsvrij.
9.3
4.5/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar bij SUNtip.
8.6
4.55/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 412 vakanties beschikbaar bij VakantieDiscounter.
9.4
4.5/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 274 vakanties beschikbaar bij Tjingo.
8.9
4.5/5