Museums in Athene

Athene staat bekend als de bakermat van de westerse beschaving en heeft een ongelooflijk rijke erfgoed. De musea hier weerspiegelen deze rijkdom en bieden een diepgaand inzicht in de oude Griekse beschaving, kunst, architectuur en meer. Of je nu een liefhebber bent van oude geschiedenis, klassieke kunst, archeologie of moderne tentoonstellingen, Athene heeft voor elk wat wils. Verken de marmeren wonderen van de Akropolis en ontdek de betekenis ervan in het Akropolismuseum. Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum, waar je een uitgebreide collectie van archeologische vondsten kunt bewonderen, waaronder de beroemde gouden maskers van Mycene.

Athene is ook de thuisbasis van enkele fantastische kunstmusea, zoals het Benaki Museum, dat een uitgebreide collectie Griekse kunst door de eeuwen heen herbergt, en het Museum voor Cycladische Kunst, dat bekend staat om zijn prachtige collectie Cycladische kunstwerken.

Op deze pagina vind je meer informatie over populaire musea in Athene. Bekijk waar je deze musea kunt vinden, waar je kaartjes kunt kopen en wat de openingstijden zijn. Met deze informatie kun je goed voorbereid op pad.

Musea in Athene

Museum van de Akropolis

Het Museum van de Akropolis is een modern museum dat zich richt op de geschiedenis en kunst van het oude Griekenland. Het museum bevindt zich aan de voet van de Akropolis en heeft een indrukwekkende collectie van sculpturen en artefacten die dateren uit de oudheid. Bezoekers kunnen de beroemde beelden van de Parthenon-tempel bewonderen, zoals de Kariatiden Naast de permanente stukken worden hier ook tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene is een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Het museum heeft een uitgebreide collectie van artefacten uit de Griekse oudheid, waaronder beeldhouwwerken, aardewerk en fresco’s.

Prijzen:

Openingstijden:

Adres:

Dionysiou Areopagitou 15, Athene 117 42, Griekenland

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene is een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Het museum heeft een uitgebreide collectie van artefacten uit de Griekse oudheid, waaronder beeldhouwwerken, aardewerk en fresco’s. Het museum is gehuisvest in een neoklassiek gebouw uit de 19e eeuw en is een prachtig voorbeeld van de architectuur van die tijd. Het museum heeft ook een educatief programma voor kinderen en volwassenen, waaronder rondleidingen en workshops.

Hieronder kun je meer informatie vinden voor dit museum, waaronder het adres, prijzen en openingstijden. Ook kun je de knoppen gebruiken om tickets te vinden voor dit museum.

Prijzen:

Openingstijden:

Adres:

28is Oktovriou 44, Athene 106 82, Griekenland

Benaki Museum

Het Benaki Museum is een museum in Athene dat is gewijd aan de kunst en cultuur van Griekenland. Het museum heeft een grote collectie van Griekse kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en aardewerk. Het museum heeft ook een aantal speciale collecties, waaronder een collectie van islamitische kunst en een collectie van Chinese kunst. Het museum is gehuisvest in een neoklassiek gebouw uit de 19e eeuw en heeft een prachtige tuin waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de omgeving.

Hieronder vind je meer informatie over het Benaki Museum in Athene. Bekijk de prijzen en openingstijden. Ook kun je de kaart gebruiken om een route te vinden naar het Benaki Museum. Klik hieronder om tickets te bekijken.

Prijzen:

Openingstijden:

Adres:

Koumpari 1, Athene 106 74, Griekenland

Byzantijns en Christelijk Museum

Het Byzantijns Museum in Athene is een schatkamer van de Byzantijnse kunst en cultuur. Het museum, gelegen in de Griekse hoofdstad, herbergt een uitgebreide collectie iconen, fresco’s, mozaïeken en religieuze artefacten uit de Byzantijnse periode. Bezoekers worden betoverd door de prachtige gouden achtergronden, de verfijnde details van de kunstwerken en de levendige kleuren die eeuwenlang hebben overleefd.

Het museum biedt ook inzicht in de spirituele en historische betekenis van het Byzantijnse rijk. Met zijn meesterwerken en educatieve tentoonstellingen blijft het Byzantijns Museum een belangrijke bestemming voor kunstliefhebbers en geschiedenisliefhebbers die de rijkdom van deze periode willen ervaren.

Prijzen:

Openingstijden:

Adres:

Leof. Vasilissis Sofias 22, Athene 106 75, Griekenland

Aanbiedingen voor vakanties in Athene
TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,5
4.9/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,3
4.7/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.6/5
Tjingo
Op dit moment zijn er 71 vakanties beschikbaar.
8,7
4.4/5
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
9,4
4.7/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 126 vakanties beschikbaar.
8,5
4.2/5
Bebsy
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
8,6
4.3/5